Aalst, BEL
info@compagniegardavoe.be

Gardavoe

Compagnie Gardavoe is een nieuw Aalsters gezelschap, opgericht in 2017. Vanuit alle verschillende kunsten, verenigen ze het talent dat er in Aalst is. Zowel vanuit het professionele als vanuit het amateurmilieu werken artiesten samen aan voorstellingen die een groot publiek kunnen aanspreken op een unieke locatie in Aalst.

Naast een doorgedreven samenwerking met culturele organisaties uit het Aalsterse, gaat het gezelschap ook samenwerkingen aan met scholen en met de bedrijfswereld. Voor hun eerste productie, TEN OORLOG, werd er onder andere samen gewerkt met DVM HTB voor het ontwikkelen van kostuums, grime en voor het onthalen van het publiek, met de Academie voor Podiumkunsten en met Cantate Domino voor het uitvoeren van de nieuwe muziek van Maarten Van Ingelgem. Met het VTI en met NV De Nul voor het ontwikkelen en plaatsen van het decor.

Vanwaar de naam? “Gardavoe” is een Aalsters dialectwoord (maar komt ook in vele andere Vlaamse dialecten voor). Het betekent zoveel als: “opgelet”, “pas op”, “gedraag u”, … Het is een typische waarschuwing tegen kinderen die niet luisteren. Daarnaast is het een uitroep die vraagt aandachtig te zijn. Het woord is afkomstig van de Franse uitdrukking “garde-à-vous”, wat “geef acht” betekent. Dit heeft natuurlijk een duidelijke militaire bijklank en paste dan ook perfect binnen het thema van ons eerste project, TEN OORLOG.

Vanuit dit (militaire) perspectief lieten we een logo ontwerpen voor Compagnie Gardavoe bij Keppens Design & Communication.

Bestuur van Compagnie Gardavoe

Voorzitter en artistieke leiding: Lies Geldhof
Coördinatie locatie en decor: Wim Rasschaert en Joost Roggeman
Coördinatie financiën: Katrien Hendrickx
Coördinatie communicatie en promotie: Arno Van Den Brulle en Elise Van Den Brulle
Coördinatie publiek en cast: Ann Strickx
Coördinatie productie: Lynn Marcoen en Lies Geldhof
Coördinatie techniek: Lennert Callebaut
Algemene bestuursleden: Filip Van de Winkel en Steven De Leeneer