Aalst, BEL
info@compagniegardavoe.be

TEN OORLOG – september 2018

Door wraak gedreven ontketenen de drie ‘bruurs’ Edwaar, Sjors en Risjaar een bloedige oorlog om de troon van Engeland. Ze slaan de handen in elkaar en slagen in hun opzet: Edwaar wordt King.

“Bruurs !
Imagine we could put our blood together?
This land would light up as a kiekenschuur
That shivers in het vuur van onz’ coleire!”

Maar eenmaal het doel bereikt, woedt het gevaar van binnenuit. De wraaklust bij Risjaar, gebocheld en misvormd, is nog niet geblust. Hij ziet zijn kans schoon om zich te ontpoppen tot de grootste ‘Modderfokker’ uit de theatergeschiedenis.

Trailer: (c) Bert Temmerman

TEN OORLOG was de eerste productie van Compagnie Gardavoe. Een voorstelling die toneel, dans en muziek combineerde en een groot publiek wou aanspreken. Er werd gekozen voor de explosieve theatertekst van Tom Lanoye, die tegelijk poëtisch en brutaal eigentijds is. Een van de kenmerken van Compagnie Gardavoe is de keuze voor unieke openluchtlocaties. Voor TEN OORLOG viel ons oog op de Spiegelvijver in het stadspark van Aalst, een prachtvijver in een prachtpark, gebouwd tijdens de Eerste Wereldoorlog.

TEN OORLOG werd gerealiseerd door een groot team, ondersteund door vier artistieke makers: Yves De Pauw (regie), Caroline D’Haese (co-regie en choreografie), Gert Schatteman (decor) en Maarten Van Ingelgem (muziek).

We zijn ontzettend trots op het eerste wapenfeit van onze nieuwe compagnie. We bereikten een ruim publiek (4000 man!) en de reacties waren lovend. Een hele ploeg heeft op het podium, in de toren, in het water en achter de schermen het beste van zichzelf gegeven.

Bij de start van onze compagnie leek het bijna onhaalbaar om dit project te realiseren, maar om het met de woorden van Tom Lanoye te zeggen: “Droom groot, werk hard en amuseer u terwijl je aan het werken bent.

Cast en crew

TEN OORLOG werd mogelijk gemaakt door een ontzettende ploeg van enthousiaste en gepassioneerde mensen. Hieronder beperken we ons tot het team van artistieke leiders en de cast. Wil je een uitgebreid overzicht van wie meewerkte aan TEN OORLOG? Klik dan op deze link: https://www.compagniegardavoe.be/cast-en-crew-van-ten-oorlog/

Tekst: Tom Lanoye
Regie: Yves De Pauw
Choreografie en co-regie: Caroline D’haese
Muziekcompositie: Maarten Van Ingelgem
Decorontwerp en -uitvoering: Gert Schatteman

Cast: Erwin Coppens, Bart Danckaert, Steven De Beleyr, Haike D’Haese, Steven De Leeneer, Dennis De Wolf, Mick Galliot Fabré, Lies Geldhof, Erik Hendrickx, Katrien Hendrickx, Willy Herremans, Wim Rasschaert, Ann Strickx, Arno Van Den Brulle, Bob Van Impe, Filip Van de Winkel en Emma Van Maele

Hieronder kun je nagenieten van enkele prachtige foto’s, getrokken door Tim De Backer.