Aalst, BEL
info@compagniegardavoe.be

Cast & crew

Cast & crew van CONFITUUR // de dans van de roze balletten

Concept en regie: Lies Geldhof en Joost Roggeman (Studio List)

Lies Geldhof

Lies behaalde haar diploma Theaterdocent & regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Ze werkt als docent Drama en Kunstkuur op de Kunstacademie van Lede, Erpe-Mere & Wichelen, en is daarnaast ook beleidsondersteuner om het kunstonderwijs vorm te geven in innoverende tijden.

Ze regisseerde in de loop der jaren verschillende theaterproducties, zowel in de context van de Kunstacademie als bij verschillende theatergezelschappen. Ze verscheen als actrice op diverse podia bij Toneelatelier Aalst, Tg Aardvork en Compagnie Gardavoe.

Joost Roggeman

Gebeten door en geproefd van alle vormen van theater, muziek, beweging, film, taal, tekst en expressie is Joost al vele jaren actief in de streek van Aalst.

Hij zoekt als acteur en regisseur vernieuwing, verwarring, verwondering en verandering op met producties zoals Batailles, Vuur in de sneeuw, Och mens, Nova Zembla, Obscene fabels, Pan, Hun, Romeo en Julia, The Elephant Man, Closer, Schellebelle 1919, Het regende die dag, God, My dinner with André, Meiskes en Jongens, Haxan, De Verzamelaar en de Getuige.

(c) Io Cooman

Studio List

Samen vormen Lies en Joost Studio List. Studio List ontstaat in januari 2022, als de uitkristallisering van dromen en goesting, van fantasie en creativiteit. Het is een huwelijk van voelen en denken, van spelen en onderzoeken, van bedenken en realiseren.

In juni 2022 krijgt OKA Schellebelle, met de voorstelling ‘Meiskes en Jongens’, de première van een langgekoesterde droom tussen twee mensen: om de meest heerlijke theatrale fantasieën, de meest verheffende discussies, en de mooist mogelijke ideeën, samen uit te puren. Studio List geeft de samenstroom van hun innerlijke leven, dat barst van theater, een kanaal. Daarin vervloeit haar poëzie met zijn praktijk. Of was het omgekeerd? Versmelten zijn constructies met haar visies? Of was het omgekeerd? Dansen hun denkbeelden rond met hun energie? Of was het omgekeerd?

Beeld: (c) Io Cooman

Ondertussen creëren ze het concept van CONFITUUR // de dans van de roze balletten, waarvan in januari 2023 de regie van start gaat. En zo wordt een nieuwe droom werkelijkheid: een uniek locatiestuk, dat speelt met de realiteit van waarheid en fictie, dat als een totaalervaring vol muziek, beelden, dans op intense wijze aan het publiek geserveerd wordt.

Tekst: Joris Van den Brande

Joris studeerde in 2002 af aan het RITS in Brussel. Hij werkte o.a. met Action Malaise, BRONKS, KVS, theater Antigone, Studio Orka en hetpaleis.

Sinds de oprichting van LAZARUS is Joris kernlid en schreef en speelde hij in zowat elke voorstelling. In het seizoen 2016-2017 stapte Joris met het collectief LAZARUS (Pieter Genard, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Charlotte Vandermeersch en Koen De Graeve) mee in het nieuwe verhaal van ARSENAAL/LAZARUS, waar hij sindsdien meewerkte en speelde in verschillende theaterproducties.

Daarnaast kan je Joris ook regelmatig op televisie bewonderen. Hij speelde mee in de tv-reeks De Ridder, en gastrollen in o.a. Over WaterGeneratie B en 1985.

Joris schreef voor Compagnie Gardavoe de tekst van hun nieuwe productie CONFITUUR // de dans van de roze balletten. Hij ging aan de slag met het concept en de ideeën van Studio List en de dramaturgische cel van Compagnie Gardavoe en kwam zo tot een parel van een theatertekst.

 

Beeld: (c) Briek Lesage

Coaching: Koen De Graeve

Koen studeerde in 1995 af aan Studio Herman Teirlinck. Hij werkte met diverse theatergezelschappen waaronder Toneelhuis, Olympique Dramatique, de Onderneming (voorloper van LAZARUS), KVS, de Kakkewieten en LAZARUS. In het seizoen 2016-2017 stapte Koen net als Joris mee in het nieuwe verhaal van ARSENAAL/LAZARUS. Sindsdien werkte hij mee en speelde hij in verschillende van hun producties.

Verder speelde Koen in diverse films en tv-series zoals  Dagen Zonder Lief, Los, Loft, Van Vlees en Bloed, De Helaasheid der Dingen, Tot altijd, Halfweg en begin 2019 in de fictiereeks Studio Tarara op VTM. In 2010 en 2012 kreeg hij een televisiester voor zijn rol in respectievelijk Van Vlees en Bloed en De Ronde. In 2010 won hij de Ensor van Beste Acteur op de Vlaamse Filmprijzen.

Koen speelde mee als cameo in TEN OORLOG van Compagnie Gardavoe in 2018. Sindsdien is hij betrokken bij het gezelschap in functie van peter/Godfather/Bonne Maman. Bij CONFITUUR // de dans van de roze balletten neemt hij een coachende rol op zich. Hij woont verschillende repetities bij en geeft hierin vanuit zijn expertise tips aan regie en spelers.

Beeld: (c) Briek Lesage

Choreografie: Dancecenter MOVE o.l.v. Aureline D’Haese

Aureline zette haar eerste danspassen als ze 5 jaar was bij Dancecenter MOVEte Aalst waar ze al snel in aanraking kwam met diverse stijlen waaronder ballet, modern, hip-hop en jazz. Later werd ze ook lid van het dansteam LEAD o.l.v. Yannick D’Haese, Ish Ait Hamou & Yves Ruth.

In 2010 besloot ze om een pre-professionele dansopleiding te volgen in moderne dans te MUDA in Gent. Tijdens deze opleiding kwam ze in aanraking met diverse choreografen uit het werkveld zoals Alain platen, Wim Vandekeybus, … Binnen deze opleiding werd ze al geprikkeld met verschillende aspecten van dans waaronder het docentschap en choreografie.

Na deze pre-professionele opleiding deed Aureline auditie voor de opleiding ‘Dance and education’ aan de Amsterdamse hogeschool voor de kunsten waar ze nu haar laatste jaar afrond. Binnen deze school is zij in opleiding als docent, dansmaker en danseres. Als docente is ze actief bij Dance center Move (Modern & Modern Jazz), Dance-Inn en Club Jaco (Amsterdam). Daarnaast loopt ze stage bij het kunsten instituut woord kunst & drama (Gent).

Muziekcompositie en -uitvoering: Backseat Boppers

Backseat Boppers is een Belgische groep ontstaan in het jaar 2013. Met rockabilly & surf maken de Backseat Boppers van elk optreden een onvergetelijke muziekervaring. Al springend, schreeuwend, gillend en rollend maken ze elke bar of podium onveilig! Stilstaan is gewoon onmogelijk.

Backseat Boppers zijn geroutineerde muzikanten in het vak. Energie spat van het podium en de contrabas danst on stage, maar ook op de dansvloer, tot bovenop de pa in de nok van de tent. Eigen nummers en covers wisselen in de set, met dankbare solopartijen van elk instrument.

Backseat Boppers bestaat uit Kurt Verheyden (vocals, sax, gitaar en mondharmonica), Hunter Verheyden (contrabas en vocals), Frans Van de Woestyne (lead gitaar), Davy De Wolf (drums, backing vocals) en Maarten Roellekens (piano, vocals, backing vocals).

Beeld: (c) Eddy De Smet

Spelers

Ina Bal, Tom Bracke, Christiane Buys, Lieselot Cammerman, Bo Christien, Johan Coignau, Erwin Coppens, Eva Coppieters, Bart Danckaert, Katleen De Block, Lieven De Bondt, Jan De Smedt, Dennis De Wolf, Haike D’haese, Ulrich D’haese, Valerie Eylenbosch, Annelies Gilbos, Claire Louise Harris, Emma Mansaray, Margo Princen, Joost Roggeman, Lana Van Den Brulle, Arno Van Den Brulle, Geert Van Lyl, Roel Van Ransbeke, Bente Vanden Bossche

Medewerkers

Productieteam: Ina Bal, Io Cooman, Lies Geldhof, Annelies Gilbos, Lynn Marcoen, Wim Rasschaert, Joost Roggeman, Filip Van de Winkel, Juline Van Oudenhove, Jo Schellaert, Elien Sonck, Ann Strickx, Arno Van Den Brulle, Elise Van Den Brulle, Lana Van Den Brulle, Sam Van den Eede, Thomas Veldeman
Regie-assistentie: Lynn Marcoen en Juline Van Oudenhove

Kostumering: Sarah Bael

Creatie beeldende tentoonstelling: 150 leerlingen van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten Aalst

Techniek: Lennert Callebaut

Foto- en videografie: Io Cooman en Sam Van den Eede
Muziek teasers: Simon Mahieu
Drukwerk: Groendruk

Met speciale dank aan: Bart Noël en Wout Vandevenne